Evaluaties voor gemeente Veere

Voor gemeente Veere heeft AddVision verschillende evaluaties mogen verzorgen op de thema's Toeristische Impuls, het beleid Economie, Recreatie en Toerisme en de Seizoensmarkten. 

 

Nieuw beleid Economie, Recreatie en Toerisme 

In 2019 startte gemeente Veere aan het opstellen van haar nieuwe beleid 'Economie, Recreatie & Toerisme'. AddVision heeft daarvoor input opgehaald bij Veerse ondernemers en stakeholders door het organiseren van verschillende sessies, het houden van interviews en het verspreiden van een enquête. AddVision heeft deze opgehaalde input verwerkt in een adviesrapport dat gemeente Veere heeft gebruikt voor het opstellen van het nieuwe beleid.

 

Evaluatie Toeristische Impuls 

De Toeristische Impuls is een samenwerking tussen gemeente Veere en de Veerse recreatiesector om een bijdrage te leveren aan een toekomstbestendige toeristische sector. AddVision is in 2018 gevraagd een evaluatie te doen over de uitgaven en effecten van de geïnde toeristenbelasting die is besteed via de Toeristisch Impuls. We spraken daarom met diverse relevante stakeholders, van toeristische ondernemers tot brancheverenigingen en beleidsambtenaren. Door onze neutrale en vertrouwenwekkende werkwijze ontstond een breed gedragen evaluatierapport.

 

Evaluatie en toekomst seizoensmarkten 

Na corona, zijn in 2021 de seizoensmarkten in gemeente Veere weer opgestart onder de geldende coronavoorwaarden. Deze omstandigheden bleken in de praktijk een uitdaging te zijn voor een goede verstandhouding tussen de stakeholders. Gemeente Veere heeft daarom AddVision gevraagd een evaluatie te doen van de seizoensmarkten tussen 2017 en 2021 en een toekomstperspectief op te stellen op welke manier er continuering van de seizoensmarkten kan plaatsvinden.  

Datum
januari 2018 tot juni 2022
Categorieën
Organisatieontwikkeling
Opdrachtgever(s)
Verantwoordelijke collega(s)
Cees-Willem Koorneef
Cees-Willem Koorneef
Projectmanager
Link naar mij
Nathalie Goedhart-Leijnse
Nathalie Goedhart-Leijnse
Projectmanager
Link naar mij
Marty de Jonge
Marty de Jonge
Projectmanager
Link naar mij
Joyce de Smit
Joyce de Smit
Projectmanager
Link naar mij