SD Verbindt

Het project SD Verbindt is een samenwerking met SD Op Weg, de Zuidhoek, Zeeuwland, gemeente Schouwen-Duiveland, Allévo en SMWO, waar wordt gewerkt aan de realisatie van een slim, elektrisch en fijnmazig vervoersnetwerk dat ouderen uit hun isolement haalt. Verschillende partijen hebben de handen hiervoor ineen geslagen en in juni 2021 werd de handtekening gezet onder het gewonnen geldbedrag van de Werkinnovatieprijs van de Start Foundation.

Binnen het project SD Verbindt worden er banen gecreëerd in de parallelle arbeidsmarkt wat initiatieven de kans geeft om juist net over de eerste drempels heen te komen of om een bepaalde massa te kunnen creëren. Het project is onderverdeeld in twee sporen. Het eerste spoor richt zich op het aanbieden van leefbaarheidsdiensten in de vorm van een groen- en klusdienst voor huurders van Zeeuwland op Schouwen-Duiveland. Het tweede spoor richt zich op het aanbieden van mobiliteit voor ouderen in Burgh-Haamstede, Bruinisse en Zonnemaire, die dit zelfstandig niet meer kunnen regelen.

Marleen is vanuit AddVision aangehaakt als projectleider bij het tweede spoor binnen het project. Hier zorgt zij gezamenlijk met alle betrokken partijen en partners voor een eilandelijk buurtautonetwerk. Daarnaast ondersteunt zij op bestuurlijk niveau. Martin is betrokken als projectmanager in de ondersteuning van de financiën, verantwoording en op bestuurlijk niveau.

Datum
juni 2021 tot juli 2023
Categorieën
Lokale vraagstukken
Regionale transities
Opdrachtgever(s)
Verantwoordelijke collega(s)
Marleen Cornelese
Marleen Cornelese
Projectmanager
Link naar mij
Martin de Klerk
Martin de Klerk
Manager New Business
Link naar mij