Buurtbus Flex Reimerswaal

De Buurtbus Flex is een pilot waarbij flexibel en vraaggestuurde mobiliteit met vrijwillige chauffeurs wordt getest om te kijken of dit een oplossing kan zijn in het toekomstige mobiliteitssysteem. 

Het initiatief komt vanuit Zorggroep Ter Weel, gemeente Reimerswaal, Buurtbusvereniging Waarde, Connexxion en Provincie Zeeland die werken aan toekomstbestendig vervoer. Deze proef sluit goed aan bij de Regionale Mobiliteitsstrategie die Zeeuwse gemeenten en de Provincie Zeeland hebben opgesteld.

De Buurtbus Flex rijdt in pilotvorm van 27 februari tot en met 31 december 2023 elke werkdag tussen 10.00 en 16.00 uur vraaggestuurd. Inwoners kunnen een rit reserveren bij de Gemeentelijke Vervoerscentrale via 088 – 235 80 90. Inwoners worden opgehaald op een afgesproken locatie, bijvoorbeeld thuis, en worden daar ook weer teruggebracht. Een ritje kost €2,50- en betalen kan in de bus met pinpas. 

Nathalie is vanuit AddVision de linking pin tussen de betrokken partijen en coördineert dit traject. Joyce is aangehaakt om de communicatie rondom deze pilot te verzorgen. In aanloop naar de proef heeft AddVision ook onderzoek gedaan naar de mobiliteitsbehoefte in de gemeente Reimerswaal. 

Datum
januari 2020 tot december 2023
Categorieën
Lokale vraagstukken
Regionale transities
Opdrachtgever(s)
Verantwoordelijke collega(s)
Nathalie Goedhart-Leijnse
Nathalie Goedhart-Leijnse
Projectmanager
Link naar mij
Joyce de Smit
Joyce de Smit
Projectmanager
Link naar mij