Toekomstgericht onderwijs Scalda

De afdeling DVG ( Dienstverlening, Veiligheid en Gastronomie) van Scalda heeft als doel de aanbodgerichte aanpak, te kantelen naar een vraaggerichte aanpak, om vervolgopleidingen aan te bieden aan professionals en daarmee inhoud te geven aan Leven lang Leren. Dat betekent dat je na je studie bij Scalda gericht vervolgonderwijs kan krijgen. Dit omdat er continu ontwikkelingen zijn in de DVG vakgebieden. 

Afgestemd op beroepen van de toekomst en samen met studenten, docenten en werkgevers moet dit georganiseerd worden in praktijkgerichte en betekenisvolle leersituaties. Zowel in opleidingen binnen het schoolgebouw als daarbuiten, afgestemd op de behoefte van de professional. Ook wil de DVG afdeling van Scalda in leiderschap en cultuur van de docenten investeren waarbij resultaatgerichtheid, kwaliteit, leren en plezier hand in hand gaan. 

Marty ondersteunde vanuit AddVision op interim basis een aantal werkstromen binnen dit totaalprogramma.

De belangrijkste deliverables die zijn opgeleverd:

  • Binnen de specifieke werkstromen zelf, leveren van operationele ondersteuning aan de teamleiders om organisatie- en afstemwerk uit handen te nemen.
  • De DVG organisatie samen met de programmamanager helpen om de aanpak procesmatig op een Agile/Scrum basis te organiseren zodat de voorwaarden en cadans aanwezig zijn om zelfstandig hiermee verder te kunnen.
  • Overdragen van kennis en vaardigheden aan het management team binnen DVG met betrekking tot de onderliggende Agile waarden en principes.
Datum
april 2021 tot december 2021
Categorieën
Organisatieontwikkeling
Opdrachtgever(s)
Verantwoordelijke collega(s)
Marty de Jonge
Marty de Jonge
Projectmanager
Link naar mij