Traineeship Talent voor Zeeland

De Zeeuwse arbeidsmarkt versterken, dat is waarom AddVision Talent voor Zeeland heeft ontwikkeld. Met leerzame, dynamische en praktijkgerichte traineeships willen we talent in Zeeland houden én naar Zeeland halen. 

Binnen het traineeship Talent voor Zeeland worden (net)afgestudeerden in anderhalf jaar klaargestoomd tot allround young professionals. Vier dagen in de week werken ze bij Zeeuwse top-werkgevers aan ten minste twee relevante, uitdagende en impactvolle opdrachten op één of meerdere afdelingen. 

Op de vrijdagen werken ze aan hun persoonlijke- en professionele ontwikkeling binnen het traineeshipprogramma, georganiseerd door AddVision, Dockwize, HZ University of Applied Sciences, Zeeuwland, Adrz en Provincie Zeeland. Dit programma bestaat onder andere uit een persoonlijk assessment op communicatie- en gedragsstijlen, oefenen met soft skills en hard skills, innovatietechnieken en projectmanagement vaardigheden.

Op deze manier worden de trainees klaargestoomd voor de volgende stap, met als doel om te ontdekken waar hun krachten liggen, wat hun ambities zijn en bij wat voor een organisatie en afdeling ze dit willen toepassen. 

Als initiator van Talent voor Zeeland verzorgt AddVision het project- en programmamanagement, de financiering en communicatie. Onze rol is het vinden en aansluiten van nieuwe opdrachtgevers en samenwerkingspartners en de werving en selectie van trainees. Voor de ontwikkeling van het traineeship heeft AddVision, in samenwerking met de partners, een aanvraag voor financiering geschreven en ingediend bij de Human Capital Agenda van Zeeland in Stroomversnelling welke is toegekend. Daarnaast organiseren en ontwikkelen wij in samenwerking met bovengenoemde partners het traineeprogramma waar de trainees één dag per week aan deelnemen.

Datum
september 2020 tot heden
Categorieën
Publiek-Private Samenwerking
Regionale transities
Opdrachtgever(s)
Verantwoordelijke collega(s)
Marleen Cornelese
Marleen Cornelese
Projectmanager
Link naar mij
Nathalie Goedhart-Leijnse
Nathalie Goedhart-Leijnse
Projectmanager
Link naar mij
Matthijs Lugtenburg
Matthijs Lugtenburg
Directeur
Link naar mij
Marty de Jonge
Marty de Jonge
Projectmanager
Link naar mij
Erwin Vogel
Erwin Vogel
Projectmanager
Link naar mij

Arbeidsmarktinnovatie Talent voor Zeeland zwaait 7 trainees uit

Het project ‘Talent voor Zeeland’ is een groot succes. Met 24 talenten en 18 verbonden Zeeuwse werkgevers wordt een positieve impact gemaakt op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Jong talent binden aan de regio, dat is wat wordt gedaan door startersbanen in combinatie met een dynamisch ontwikkelprogramma aan te bieden. Op deze manier maken we de Zeeuwse arbeidsmarkt aantrekkelijker voor ambitieuze jongeren; ze kunnen zich blijven doorontwikkelen na hun studie én hun kansen in Zeeland verkennen. 

Lees meer

Talent voor Zeeland