Innovatieve zorgmiddelen ZorgSaam

Momo Bedsenses en Slimme Incontinentiemateriaal zijn innovatieve zorgmiddelen die het zorgpersoneel helpen efficiënter en effectiever te werken. Ze dragen bij aan de kwaliteit van de zorg en het welzijn van bewoners van Centra voor Zorg en Wonen. Bovendien helpen ze de Zorgkloof te dichten.

Beide projecten hebben een pilot en studie ondergaan. Bij Momo Bedsenses lag de focus op persoonsgerichte zorg, betere nachtrust, vermindering van fysieke en mentale druk bij medewerkers, effectiviteit en veilige zorg. Het Slimme Incontinentiemateriaal is op twee locaties getest, waarbij de voordelen op verschillende gebieden zijn onderzocht, zoals minder zorgmomenten en preventieve zorg.

Na afronding van de pilots en studies bevindt het project zich nu in de implementatiefase. De voorbereidingen voor de besluitvorming vonden plaats tijdens de zomermaanden. Na goedkeuring van de raad van bestuur, verwacht eind oktober tot begin november, start de implementatie. Dit houdt in dat de Bedsenses en het Slimme Incontinentiemateriaal worden geïntroduceerd op alle PG-afdelingen van de Centra voor Zorg en Wonen.

Momo Bedsenses en Slimme Inco sluiten aan bij de programma's Passende Zorg en Digitalisering en Innovatie. Maartje heeft de rol van projectleider voor de implementatie op zich genomen vanaf 1 juli 2023 en begeleidt en ondersteunt het project sindsdien actief.

Datum
juli 2023 tot oktober 2024
Categorieën
Regionale transities
Opdrachtgever(s)
Verantwoordelijke collega(s)
Maartje Meijers-Nooteboom
Maartje Meijers-Nooteboom
Projectmanager
Link naar mij