Just Transition Fund West-Brabant

Het Just Transition Fund (JTF) draagt bij aan de overgang naar een Klimaatneutraal Europa. Het hoofddoel is om JTF-regio's die afhankelijk zijn van de inkomsten en werkgelegenheid uit fossiele brandstoffen op een rechtvaardige en gelijkwaardige manier te ondersteunen bij hun energietransitie. Voor de regio West-Brabant is het realiseren van meer nieuwe (klimaat-)banen en minder CO2-uitstoot het doel.

Cees-Willem en Hans in samenwerking met Martijn van KplusV activeren als team van kwartiermakers ondernemers en kennisinstellingen om goede projectaanvragen in te dienen voor de JTF-subsidie. Dit houdt in dat er slimme connecties worden gelegd om optimaal van deze Europese subsidie gebruik te maken. Hiervoor gaan we in gesprek met ondernemers, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties om uit te leggen hoe de JTF-regeling kansen biedt om de nadelige effecten van de energietransitie te compenseren. Er worden samenwerkingsverbanden gevormd van bedrijven en kennisinstellingen die de handen ineenslaan om samen nieuwe duurzame klimaat-banen te realiseren.

Mede door onze inspanningen zijn er ruim voldoende projectaanvragen ingediend om vrijwel het volledige beschikbare subsidiebedrag toe te kennen aan initiatieven die deze doelstelling dichterbij brengen.

Datum
september 2022 tot mei 2023
Categorie├źn
Publiek-Private Samenwerking
Lokale vraagstukken
Financieringsoplossingen
Regionale transities
Opdrachtgever(s)
Verantwoordelijke collega(s)
Cees-Willem Koorneef
Cees-Willem Koorneef
Projectmanager
Link naar mij
Hans de Waard
Hans de Waard
Projectmanager
Link naar mij