Hans de Waard

Ik word gedreven door ontwikkeling, verbetering en vernieuwing. Met mijn enthousiaste en verbindende instelling faciliteer ik optimale samenwerking en zichtbare resultaten.

Achtergrond & Ervaring

De rode draad in mijn werkzame leven is een grote nieuwsgierigheid naar het verwezenlijken van ambities. Ambities van bedrijven, organisaties, publieke partijen en individuele personen. Ooit gestart aan de ‘markt’ kant van organisaties na afronding van mijn studie economische psychologie, ben ik in projecten, als (interim) manager en als adviseur altijd bezig geweest om het strategische kader te ontdekken dat nodig is om succesvol ambities en doelstellingen te realiseren. Elke nieuwe omgeving en situatie vind ik weer interessant om te doorgronden, ik ben dan ook eerder generalist dan specialist.

Mijn brede ervaring heb ik opgedaan binnen sterk verschillende organisaties, van kleinere bureaus in de commerciële diensten tot grote corporates zoals Philips en PwC consultancy. Daarnaast heb ik langere tijd mijn eigen business vormgegeven, zowel op het gebied van interim (project) management als meest recentelijk bij de coaching en advisering van zelfstandige bedrijven, hun teams en hun eigenaren/DGAs persoonlijk. Daarbij heb ik geleerd dat daadwerkelijk ‘realiseren’ voor organisaties en individuen beter en prettiger gaat bij het aangaan van de verbinding met de omgeving en degenen die daarbij betrokken kunnen zijn. In alle openheid, ook al is dat soms spannend of confronterend.  

Mijn kennis en ervaring met de commerciële wereld zet ik graag breed  in voor de vele ontwikkelingen en transities waar wij ons als samenleving voor gesteld zien, juist ook in samenwerking privaat-publiek. Als er een heldere stip aan de horizon gezet moet worden om deze ook met focus en enthousiasme dichterbij te brengen, ben ik graag van de partij.

Ik ben, evenals mijn partner Willemiek, het liefst actief buiten, zoals met klussen in onze tuin waaronder mijn grote hobby: hout hakken en zagen voor de houtkachel. Daarnaast zijn (berg)wandelen en het ontdekken van nieuwe natuurgebieden favoriet. Ik onderhoud mezelf in de sportschool, ben dol op lekker en gezond tafelen en ga er graag samen op uit in onze cabrio, bij voorkeur daar waar de wegen golven en nog rustig zijn.