Michel Klijn

Ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden om processen te verbeteren en de manier van werken uit te dagen. Het beste uit mensen halen om binnen een organisatie op een gestructureerde manier maximale effectiviteit en efficiëntie, ofwel Operational Excellence, te bereiken geeft me energie.

Ervaring & Achtergrond

Na mijn studie Scheikundige Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven, ben ik gestart als R&D-projectmanager binnen het toenmalige Hoogovens, nu Tata Steel, met al snel een overstap naar een productie-omgeving. Daarna ben ik bij Philips Middelburg als Hoofd Proces & Kwaliteit aan de slag gegaan en heb ik verschillende rollen vervuld waaronder Projectmanager, Operations Manager en Engineering Manager. Als Operations Manager heb ik de transformatie van componenten voor consumenten verlichting naar metaal-kunststof connectoren voor Automotive verlichting begeleid. Vervolgens heb ik binnen Philips Professional Lighting als Lean Master diverse fabrieken en organisaties in Europa en China geholpen om Lean Operational Excellence in te voeren om de bedrijfsvoering structureel te verbeteren.

Doorgronden wat er beter kan en wat er moet gebeuren om op een hoger niveau te komen is mijn passie. Mijn ervaring met doelgericht verandermanagement, teamwork en een gestructureerde top-down en bottom-up aanpak heb ik goed kunnen gebruiken in mijn meest recente rol voordat ik de overstap maakte naar AddVision, namelijk die als Plant Manager bij Lumileds Middelburg. In die rol heb ik ook de verkoop en verzelfstandiging van Lumileds naar het zelfstandige Vitrite Middelburg begeleid.

Een brede ervaring die mij zeker zal helpen binnen AddVision, waarin ik als projectmanager bedrijven en organisaties kan helpen om op een gestructureerde manier doorbraak-verbeteringen te realiseren en daarmee verder te groeien.

In mijn vrije tijd lees ik graag boeken die wat moeilijker te doorgronden zijn doordat de omgeving en de karakters behoorlijk uitgediept worden. Ook een management boek gericht op de laatste ontwikkelingen rondom business groei, Operational Excellence en wat mensen beweegt geeft me inspiratie om weer een beetje beter te worden in mijn vak. Energie doe ik ook op door samen met mijn vrouw (en kinderen) een weekendje weg te gaan, te gaan fietsen of te gaan wandelen.