Edwin Torn Broers

Een technische achtergrond in informatica en elektrotechniek, en een master's degree in public management zijn de ingrediënten voor mijn behoorlijk gevarieerde carrière.

Mijn professionele reis begon in de technische wereld bij bedrijven als Thales en CGI, waar ik veel waardevolle ervaring heb opgedaan als software engineer en projectleider van geweldige systemen. 

 

 

Achtergrond & Ervaring

Mijn interesse in het onderwijs bracht me in 2002 echter op een nieuw pad. Bij de HZ University of Applied Sciences kreeg ik de kans om het onderwijsaanbod uit te breiden met een opleiding informatica. Vervolgens ben ik als directeur verantwoordelijk geweest voor de technische en maritieme opleidingen. Hieropvolgend heb ik me ingezet als brede trekker aan de hogeschool van digitale transformatie en onderwijsinnovatie. 

Hierna heb ik de overstap gemaakt terug het bedrijfsleven in. Om aan de slag te gaan bij Soltegro, (onderdeel van TBI) een ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in het bedenken van slimme oplossingen voor natte- en droge infrastructuur en energiesystemen, denk hierbij aan systemen voor data gestuurd asset management, prestatie meetsystemen, digitale tweelingen en smart grid concepten. Hier heb ik mezelf kunnen en mogen ontwikkelen in de commerciële hoek. 

Na verloop van tijd raakte ik steeds meer geïntrigeerd door de complexe maatschappelijke vraagstukken en veranderingen waar Nederland mee te maken heeft. En als trotse Zeeuw wil ik graag ook lokaal mijn steentje bijdragen, hiermee was de keuze om me aan te sluiten bij AddVision snel gemaakt. 

 

Mijn brede ervaring heeft me geleerd hoe ik verschillende organisatieonderdelen en samenwerkingen kan leiden en vormgeven. Door mijn achtergrond kan ik goed inschatten waar en hoe mens, technologie en business samenkomen. Ik heb innovatieve ideeën en een scherp oog voor implementatie en verandertrajecten. Ik ben enthousiast, energiek en gericht op mens en ontwikkeling. Ook kan ik snel schakelen tussen bestuur en werkvloer en ben helder in mijn communicatie.  

Ik ben geboren en getogen in Vlissingen en tegenwoordig woonachtig in Middelburg. In mijn vrije tijd kijk ik graag films en ben ik veel buiten om samen met mijn gezin van Zeeland te genieten.