Mijn ervaringen vanuit het onderwijs naar het bedrijfsleven

Een jaar geleden maakte ik de overstap van het onderwijs naar het bedrijfsleven en begon ik aan mijn nieuwe baan bij AddVision Projectmanagement. Na bijna 25 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, was dit best een stap. De laatste maand van mijn onderwijscarrière stond in het teken van overdragen, afsluiten en afscheid nemen van mijn projecten en collega’s. Veel mensen denken dat het na jaren in het onderwijs, niet (meer) haalbaar is om een carrièreswitch te maken, maar ik besloot toch de sprong te wagen.

Het afscheid nemen van een vertrouwde werkomgeving en collega’s is nooit makkelijk, of je nu van baan verandert binnen het bedrijfsleven of bij de (semi-)overheid. Het betekent een deur definitief sluiten en je overgeven aan het nieuwe. Heb ik spijt van mijn keuze om mijn vertrouwde werkkring achter me te laten? Absoluut niet! Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij mijn nieuwe werkgever.

Natuurlijk was het even wennen om over te stappen naar een klein bedrijf met iets meer dan 10 collega’s in één team, nadat ik een organisatie met bijna 1.000 collega’s in 50 teams gewend was. Het was even pijnlijk om te beseffen dat ik nu de oudste was in het team, terwijl ik voorheen gemiddeld van leeftijd was. Ook was het wennen dat ik nu degene was die vragen stelde in plaats van de vraagbaak te zijn. Maar met een nieuwe laptop, lege mailbox en agenda, een schone lei, begon ik aan mijn nieuwe avontuur.

Nieuwe tradities deden hun intrede, zoals teamcalls, vrijdagmiddagborrels, teamuitjes en de sinterkerstviering. Het was fijn om nieuwe collega’s te leren kennen en samen te werken aan projecten waarmee we maatschappelijk en economisch impact maken. Het was een bewuste keuze om deze nieuwe deur te openen en ik ben blij dat ik deze stap heb gezet.

Ongepland, maar wel bewust, heb ik mijn horizon verbreed en nieuwe werkervaringen opgedaan. Ik heb geleerd om meer uit mijn comfortzone te stappen en heb me verder ontwikkeld zowel als professional als persoon. Als je overweegt om een carrièreswitch te maken, kan ik het zeker aanraden. Zoals het gezegde luidt: als een deur sluit, openen er nieuwe deuren.
 

Werken bij AddVision

AddVision groeit! En dat doen we graag samen. Samen met onze opdrachtgevers, samen met onze partners maar zeker samen met onze collega’s. We willen groeien om zo samen nog meer economische en maatschappelijke impact te maken. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe collega’s! 

 

Werken bij AddVision

Werken bij AddVision

Kennismaken?

Meer weten over mijn stap van het onderwijs naar het bedrijfsleven? Of ben je benieuwd of werken bij AddVision iets voor jou is? Drink dan een kop koffie met mij! 

Contact

Maartje Meijers-Nooteboom