Openstelling subsidieregeling investeringsvouchers zoetwateroplossingen

Vanaf 15 juli 2022 kunnen agrariërs op Schouwen-Duiveland die innovatieve ideeën hebben voor duurzame zoetwateroplossingen investeringsvouchers aanvragen. De vouchers moeten helpen de innovatiekracht op dit thema te vergoten om tot klimaat robuuste oplossingen te komen. In totaal is er een miljoen euro beschikbaar, verdeeld over een viertal categorieën. Een agrarische onderneming op Schouwen-Duiveland kan een voucher aanvragen voor een subsidiebijdrage van 50 % met een maximale bijdrage van € 150.000. De uiterste aanvraagdatum is 30 juni 2023, mits het subsidieplafond nog niet is bereikt.

 

De eerste vouchers zijn toegekend

Sinds de openstelling van de voucherregeling zijn de eerste vouchers toegekend. Gedurende de zomerperiode is er met 30 agrarische ondernemers gesproken over ideeën voor duurzame zoetwateroplossingen, waarvan een groot deel een plan aan het uitwerken is om de voucherregeling aan te gaan vragen. De verwachting is dat er na afloop van het oogstseizoen en de vakantieperiode nog meer projectideeën zullen worden aangedragen.

Agrariërs kunnen voor ondersteuning in het aanvraagtraject terecht bij AddVision Projectmanagement. Dit kan enerzijds voor het bespreken en toetsen van ideeën. Anderzijds wordt ook ondersteuning geboden om deze ideeën te vertalen naar een goed uitgewerkt plan en volledige aanvraag. AddVision organiseert hiervoor wekelijks intakegesprekken, bij voorkeur op het gemeentehuis in Zierikzee. Aanmelden hiervoor kan via mathijs@add-vision.nl. Meer informatie over de voucherregeling lees je hier.

 

Hulp nodig bij jouw aanvraag?

Heb je een goed idee voor een duurzame zoetwateroplossing? Wij helpen je graag met het uitwerken van je idee en het schrijven van een aanvraag! Je kunt hiervoor contact opnemen met Michel of Mathijs via michel@add-vision.nl of mathijs@add-vision.nl

Michel Carol, Mathijs van Rumste investeringsvouchers zoetwateroplossingen