Vacature: Traineeship Sociaal Domein bij gemeente Schouwen-Duiveland

7 Jul 2021

- Deze vacature is gesloten - 

Ben jij net afgestudeerd en wil jij jouw carrière een kickstart geven? Voor het traineeship ‘Talent voor Zeeland’ zijn wij in samenwerking met de gemeente Schouwen-Duiveland op zoek naar een trainee in het Sociaal Domein.

Waarom een traineeship?

Het traineeship ‘Talent voor Zeeland’ is een initiatief van verschillende Zeeuwse partijen om jong top talent aan te trekken. Het traineeship start in oktober 2021 en duurt 1,5 jaar. Vier dagen in de week werk je voor de gemeente en één dag in de week volg je het traineeprogramma van Talent voor Zeeland, georganiseerd door AddVision. Het programma is gericht op jouw persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Op deze manier krijg jij de kans tijdens het werken jezelf te ontwikkelen, je in de kijker te spelen bij top-werkgevers, projecten aan te pakken die ertoe doen en continue te blijven leren door deel te nemen aan toffe workshops en trainingen. Een echte kickstart van jouw carrière in Zeeland!

‘Talent voor Zeeland’ biedt dit traineeship aan in samenwerking met de gemeente Schouwen-Duiveland. Met zo’n 488 km2 aan oppervlakte is de gemeente Schouwen-Duiveland de grootste van Zeeland. Met 350 collega’s zet de gemeente Schouwen-Duiveland zich dagelijks in voor haar omgeving en inwoners. De gemeente Schouwen Duiveland stelt de mens centraal en omdat dit voor iedere functie wat anders betekent, krijg je de ruimte om hier je eigen invulling aan te geven. Een bewezen sleutel tot succes!

Wat ga je doen als Trainee Sociaal Domein?

Gedurende het traineeship ben je vier dagen per week werkzaam bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Als Trainee Sociaal Domein werk je binnen de afdeling Werken Wonen Leven in het cluster Loket Samenleving en Zorg aan minimaal twee verschillende projecten op het gebied van maatschappelijke ondersteuning, jeugdhulp en werk & inkomen. Jouw traineeship van 1,5 jaar bestaat uit drie fasen.

  - Fase 1: Inwerken

Je start met het leren kennen van je opdrachtgever, het traineeprogramma, haar partners en de andere trainees.

  - Fase 2: Onderzoeks- en bestuursopdracht  

Tijdens je eerste opdracht bij de gemeente werk je aan het opstellen van een bestuursopdracht binnen het Sociaal Domein.

  - Fase 3: Project 2

Tijdens de eerste maanden heb jij verschillende afdelingen binnen de gemeente leren kennen. En je zult merken, er gebeurt hier veel meer dan je denkt! Samen met jou gaan we kijken naar een passend tweede project, wat aansluit bij jouw ambities.

Opdracht Sociaal Domein

De afdeling waar je de eerste opdracht uitvoert is een afdeling met een brede focus. Het betreft samenlevingszaken, met zowel uitvoering/klantcontact, als beleids- en projectontwikkelingen. Naast alle ontwikkelingen in het sociaal domein horen hier ook beleidsvelden bij zoals wonen, cultuur, erfgoed, sport, onderwijs, kinderopvang en subsidies. Een afdeling die volop in ontwikkeling is en waar het gaat om mensenwerk!

De afdeling regelt laagdrempelige toegang tot maatschappelijke ondersteuning voor inwoners die dit nodig hebben. Dat kan zijn; (thuis)zorg, hulp bij het huishouden, jeugdhulp, werk en inkomen. Samen met zorgpartners en maatschappelijke organisaties zorgt de gemeente dat een inwoner de ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft. Samen met een projectleider ga jij als Trainee onderzoeken of het bepalen van de ondersteuningsvorm door de zorgpartner beter gedaan kan worden of niet. De resultaten verwerk je in een bestuursopdracht, waarbij je middels diverse scenario’s komt tot een ideale inrichting van de integrale toegang tot ondersteuning op Schouwen-Duiveland.

Een greep uit de werkzaamheden:

  - Je voert gesprekken met inwoners, dorpsraden, partners in het maatschappelijke veld zoals thuiszorg en maatschappelijk werk, medewerkers van de gemeente, bestuurders, enzovoorts
  - Je stelt de te doorlopen processen van kwantitatief en kwalitatief onderzoek op en voert die uit
  - Je doet onderzoek naar de gewenste situatie en de daarbij te hanteren uitgangspunten, waarbij je bij alle betrokkenen ideeën en meningen ophaalt. Daarbij laat je je inspireren door goede voorbeelden in het land en haal je gerichte informatie, kennis en ervaring op.
  - Je ordent de gegevens overzichtelijk en stelt heldere analyses op
  - Je ontwikkelt scenario’s om tot de gewenste situatie te komen en brengt daarbij de te onderzoeken vraagstukken in beeld op het gebied van governance, financiën, organisatie en positionering.
  - Je ondersteunt bij het ontwikkelen van een waardevolle bestuursopdracht om één van deze scenario’s uit te werken die bijdraagt aan de toekomstige inrichting van het loket.

Waar zijn we naar op zoek?

Voor het Traineeship Sociaal Domein zijn wij op zoek naar een gedreven en ambitieuze trainee, die het interessant vindt om kennis en ervaring op te doen in de gemeentelijke omgeving. Je hebt affiniteit met zorg en ondersteuning van mensen die dit nodig hebben. Je vindt het interessant om te werken aan onderzoeksvraagstukken en bent nieuwsgierig en resultaatgericht. Je bent communicatief vaardig om je eigen ideeën, bevindingen en adviezen naar voren te brengen en daarover in debat te gaan. Je bent in staat om je doelen te realiseren door optimaal gebruik te maken van eigen kwaliteiten en talenten. Het is een uitdagende rol en een positie met veel verantwoordelijkheid.

Wat breng jij mee?

  - Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van Bestuurskunde of Bedrijfskunde
  - Je hebt maximaal 2 jaar relevante werkervaring
  - Je bent analytisch en komt tot de kern. Ervaring met onderzoeksmethodes is een voordeel
  - Je bent enthousiast, communicatief vaardig en proactief
  - Je bent bereid te investeren in je eigen ontwikkeling
  - Je hebt vooral heel veel zin om aan de slag te gaan!

Wat staat er tegenover?

Een carrière kickstart met benefits zullen we maar zeggen. Zo zien de benefits eruit:

  - Super starters salaris dat gedurende de 1,5 jaar met jou meegroeit
  - 25 vakantiedagen, ondanks dat werken in Zeeland al als vakantie voelt
  - Reiskostenvergoeding voor woon-werk en zakelijke kilometers
  - Een nieuwe laptop met alles erop en eraan
  - Een werktelefoon
  - De kans om al jouw interesses en ambities om te zetten in een baan

Pak jij deze kans?!

Ben je geïnteresseerd in dit traineeship? Stuur dan voor 30 juli jouw CV en motivatie naar Marleen Cornelese van AddVision, bereikbaar via marleen@add-vision.nl of bel haar voor vragen op 06 – 4677 8317.