Vacature: Traineeship Datamanagement Mobiliteit bij Provincie Zeeland

2 Aug 2021

Ben jij net afgestudeerd en wil jij jouw carrière een kickstart geven? Voor het traineeship ‘Talent voor Zeeland’ zijn wij in samenwerking met de Provincie Zeeland op zoek naar een trainee Datamanagement Mobiliteit.

Waarom een traineeship?
Het traineeship ‘Talent voor Zeeland’ is een initiatief van verschillende Zeeuwse partijen om jong talent aan te trekken. Het traineeship gaat in oktober 2021 van start en duurt 1,5 jaar. Eén dag in de week volg je het traineeprogramma van Talent voor Zeeland. Dit programma is georganiseerd door AddVision projectontwikkeling en -management. Het programma is gericht op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Op deze manier krijg jij de kans tijdens het werken jezelf te ontwikkelen, je in de kijker te spelen bij top-werkgevers, projecten aan te pakken die ertoe doen en continue te blijven leren door deel te nemen aan toffe workshops en trainingen. Een echte kickstart van jouw carrière in Zeeland!

Talent voor Zeeland biedt dit traineeship aan in samenwerking met de Provincie Zeeland. Speerpunten zijn economische ontwikkeling, groei en innovatie in Zeeland versterken. En daarbij zetten zij als werkgever in op jouw talent en ontwikkeling. Elke dag worden er maatschappelijke vraagstukken opgelost waarbij er wordt gerekend op de bevlogenheid, openheid en resultaatgerichtheid van de medewerkers.. 

Wat ga je doen als Trainee Datamanagement Mobiliteit?
Gedurende het traineeship ben je vier dagen per week werkzaam bij de Provincie Zeeland. Als Trainee Datamanagement Mobiliteit ga je binnen de opgave ‘Slimme Mobiliteit’ en de afdeling ‘Infrastructuur en Vastgoed’ werken aan een interessante opdracht op het gebied van mobiliteitsdata. Jouw traineeship van 1,5 jaar bestaat uit drie fasen. 

Fase 1: Inwerken
Jouw traineeship start met het leren kennen van je opdrachtgever, het traineeprogramma en haar partners, en natuurlijk de andere trainees. De startdatum is  

Fase 2: Opdracht Mobiliteitsdata
Tijdens je eerste opdracht op het gebied van mobiliteitsdata ga jij je bezighouden met het in beeld brengen en benutten van verschillende data 

Fase 3: Project 2
Tijdens de eerste maanden heb jij verschillende afdelingen binnen de Provincie Zeeland leren kennen. Samen met jou gaan we kijken naar een passend tweede project, wat aansluit bij jouw interesses en ambities.

Opdracht
Het slimmer inwinnen, beheren en analyseren van data neemt in veel sectoren een sprong, zo ook bij de Provincie Zeeland. Informatie vormt een steeds betere basis voor een efficiëntere interne bedrijfsvoering en het opstellen van beleid. Binnen de Provincie is dit van grote maatschappelijke waarde voor bijvoorbeeld kansen op het gebied van bereikbaarheid, mobiliteit, veiligheid, milieu en beheer & onderhoud. Op het gebied van mobiliteitsdata heeft Provincie Zeeland flinke stappen gezet door andere de oprichting van een Regionaal Data Team (RDT) en het opstellen van een regionale mobiliteitsstrategie. Als trainee Datamanagement Mobiliteit ga jij ervoor zorgen dat de output van de verschillende dataspecialisten zodanig vertaald wordt naar informatie dat deze het beste benut kan worden, zowel binnen lijn-afdelingen als door projecten. Je krijgt dus een verbindende rol, waarbij je de schakel bent tussen verschillende behoeftes en vraagstukken uit de organisatie en de specialisten binnen het data team Hierbij is het van belang dat je op de hoogte van de beschikbare data, waar het te halen is en wat de behoeftes zijn. Het is een rol met veel vrijheid, er wordt dan ook de nodige pro-activiteit gevraagd om eigen ideeën en initiatieven in te brengen.

Een greep uit de werkzaamheden: 
   - Je zorgt voor het inzichtelijk maken van bestaande data; wat is er al aan data en welke inzichten levert dit op 
   - Je haalt de informatiebehoefte die er is bij mobiliteitscollega’s en via het RDT bij collega wegbeheerders op
   - Samen met het RDT en collega’s van afdelingen zoals Infrastructuur & Vastgoed en Slimme Mobiliteit ga je de verschillende vraagstukken en behoeften prioriteren 
   - Je zorgt voor de vertaalslag tussen de data analist en de verschillende behoeftes en vraagstukken bij zowel opdrachten en afdelingen
   - Je brengt inzichten en conclusies in de organisatie zodat daar de juiste stappen vooruit mee gemaakt kunnen worden.

Waar zijn we naar op zoek?
Voor het traineeship Datamanagement Mobiliteit is de Provincie Zeeland is op zoek naar een verbinder, die affiniteit heeft met data en mobiliteit. Je bent analytisch en hebt het vermogen om behoeftes binnen organisaties te achterhalen. Je bent proactief en in staat om zelf met eigen ideeën en initiatieven te komen. Uit alle verschillende bronnen van informatie weet jij verbanden te leggen en op basis hiervan advies uit brengen over het (beter) organiseren van data en processen.

Wat breng jij mee? 
   - Je hebt een afgeronde HBO of WO bèta of bedrijfskundige opleiding  
   - Je hebt maximaal 2 jaar relevante werkervaring 
   - Je bent enthousiast, communicatief vaardig en proactief 
   - Je bent bereid te investeren in je eigen ontwikkeling 
   - Je hebt vooral heel veel zin om aan de slag te gaan! 

Wat staat er tegenover?
Een carrière kickstart met benefits zullen we maar zeggen. Zo zien de benefits eruit:
   - Super starters salaris dat gedurende de 1,5 jaar met jou meegroeit
   - 25 vakantiedagen, ondanks dat werken in Zeeland al als vakantie voelt
   - Reiskostenvergoeding voor woon-werk en zakelijke kilometers
   - Een nieuwe laptop met alles erop en eraan
   - Een werktelefoon
   - De kans om al jouw interesses en ambities om te zetten in een baan

Pak jij deze kans?!
Ben je geïnteresseerd in dit traineeship? Stuur dan voor 31 augustus jouw CV en motivatie naar marleen@add-vision.nl of bel haar voor vragen op 06 – 4677 8317. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in week 37.