Vacature: Traineeship Data Science bij Beveland Wonen

23 Jun 2021

- Deze vacature is gesloten - 

Ben jij net afgestudeerd en wil jij jouw carrière een kickstart geven? Voor het traineeship ‘Talent voor Zeeland’ zijn wij in samenwerking met Beveland Wonen op zoek naar een trainee Data Science.

Waarom een traineeship?

Het traineeship ‘Talent voor Zeeland’ is een initiatief van verschillende Zeeuwse partijen om jong en gekwalificeerd talent aan te trekken. Het traineeship gaat in oktober 2021 van start en heeft een duur van 1,5 jaar. Eén dag in de week volg je het traineeprogramma van Talent voor Zeeland. Dit programma is georganiseerd door AddVision projectontwikkeling en -management. Het programma is gericht op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Op deze manier krijg jij de kans tijdens het werken jezelf te ontwikkelen, je in de kijker te spelen bij top-werkgevers, projecten aan te pakken die ertoe doen en continue te blijven leren door deel te nemen aan toffe workshops en trainingen. Een echte kickstart van jouw carrière in Zeeland!

Talent voor Zeeland biedt dit traineeship aan in samenwerking met Beveland Wonen. Beveland Wonen is een jonge woningcorporatie in Zeeland met ruim 120 medewerkers en is gevestigd in Goes. Zij verhuren woningen aan personen die niet op eigen kracht in hun woningbehoefte kunnen voorzien. Met circa 11.000 woningen zijn zij in Zeeland één van de grootste woningcorporaties. Beveland Wonen investeert volop in de ICT omgeving en blijft zich ontwikkelen in digitalisering, automatisering en informatisering. Om deze doelstellingen te realiseren maken zij graag kennis met jou als trainee.

Wat ga je doen als Trainee Data Science?

Gedurende het traineeship ben je vier dagen per week werkzaam bij Beveland Wonen. Als Trainee Data Science ga je binnen Beveland Wonen werken aan minimaal twee verschillende projecten op het gebied van Data Science. Jouw traineeship van 1,5 jaar bestaat uit drie fasen. De fasen zijn volgt:

- Fase 1: Inwerken

Jouw traineeship start met het leren kennen van je opdrachtgever, het traineeprogramma en haar partners, en de andere trainees. Je gaat op verschillende afdelingen binnen Beveland Wonen aan de slag om de organisatie te leren kennen.

- Fase 2: Opdracht Data Science op de afdeling Informatisering & Automatisering en Bedrijfsdiensten

Tijdens je eerste project houd jij je 2 dagen in de week bezig met alle facetten die komen kijken Data Science. Daarnaast ga je 2 dagen in de week besteden aan onderzoek over de efficiëntie van de inzet van E-Content, het Document Management System (DMS) bij Beveland Wonen.  

- Fase 3: Project 2

Tijdens de eerste maanden heb jij verschillende afdelingen binnen Beveland Wonen leren kennen. En je zult merken, er gebeurt hier veel meer dan je denkt! Samen met jou gaan we kijken naar een passend tweede project, wat aansluit bij jouw ambities.

Opdracht Data Science

Het verzamelen en interpreteren van grote hoeveelheden data (big data) is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Ook binnen woningcorporaties wordt het analyseren van gegevens steeds belangrijker. Binnen de afdeling Informatisering & Automatisering en Bedrijfsdiensten is het verwerken van gegevens en het aanvullend weer juist toepassen van die gegevens in rapportages van groot belang. Als data scientist binnen Beveland Wonen ben jij dé ingenieur van de toekomst. Beveland Wonen staat op dit moment nog aan het begin van de ontwikkeling rondom big data. Hierdoor krijg je de kans om mee te bouwen aan dit belangrijke onderwerp binnen de organisatie. Jouw doel is om waarde te creëren uit de data. Het in kaart hebben en brengen van de woningen is cruciaal voor Beveland Wonen, met het oog op onderhoud en het strategische voorraad beleid. De juiste informatie op de juiste plek is dan ook het ideaal.

Een greep uit de werkzaamheden:

   - Data generen uit de diverse systemen die gebruikt worden voor besluitvormings- en veranderprocessen
   - Zorgen voor de beschikbaarheid van (digitale) vastgoed gerelateerde informatie in de organisatie, zoals de oppervlakte van verhuureenheden (vhe’s), woningwaardering, het energielabel, garanties, eenheidsprijzen etc.
   - Het aanmaken en bijhouden van plattegronden in het gedigitaliseerde archief, het invoeren van gegevens in verschillende systemen en administraties, het omzetten van bouwtekeningen in bruikbare digitale informatie en het toegankelijk, actueel houden van de woningcartotheek (gegevens worden in de basis ingevoerd door de verantwoordelijken van de regio)
   - Voorstellen van nieuwe functionaliteiten in de woningcartotheek en/of andere systemen aan te passen

Waar zijn we naar op zoek?

Voor het traineeship Data Science bij Beveland Wonen zijn we op zoek naar een proactieve teamplayer met goede analytische vaardigheden. Je moet het leuk vinden om met data aan de slag te gaan en bevindingen te vertalen naar concrete stappen voor procesoptimalisatie. Daarnaast ben je nieuwsgierig, vind je het interessant om aan verschillende projecten te werken en durf je initiatief te nemen. Je bent in staat om je doelen te realiseren door optimaal gebruik te maken van eigen kwaliteiten en talenten. Het is een uitdagende rol en een positie met veel verantwoordelijkheid.

Wat breng jij mee?

   - Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding (gerelateerd aan informatievoorziening en of data analyse is een pré)
   - Je hebt maximaal 2 jaar relevante werkervaring
   - Je bent zeer digitaal vaardig en oplossingsgericht
   - Je bent enthousiast, verantwoordelijk en klantvriendelijk
   - Je bent bereid te investeren in je eigen ontwikkeling
   - Je hebt vooral heel veel zin om aan de slag te gaan!

Wat staat er tegenover?

Een carrière kickstart met benefits zullen we maar zeggen. Zo zien de benefits eruit:

   - Super starters salaris dat gedurende de 1,5 jaar met jou meegroeit
   - 25 vakantiedagen, ondanks dat werken in Zeeland al als vakantie voelt
   - Reiskostenvergoeding voor woon-werk en zakelijke kilometers
   - Een nieuwe laptop met alles erop en eraan
   - Een werktelefoon
   - De kans om al jouw interesses en ambities om te zetten in een baan

Pak jij deze kans?!

Ben je geïnteresseerd in dit traineeship? Stuur dan voor 12 juli 2021 jouw CV en motivatie naar marleen@add-vision.nl of bel haar voor vragen op 06 – 4677 8317.

Bekijk hier meer over het Traineeship Talent voor Zeeland en de andere vacatures. 

Solliciteer nu!